Остават само няколко седмици до края на юбилейната година на Lamborghini. През 2023-а марката навърши 60 години. Компанията се възползва максимално от това - от разкриването на първия си състезател за издръжливост LMDh до ограничено издание Huracan STO и пускането на първия си сериен хибрид, припомня PistonHeads.

Въпросният модел е определян като най-добрата серийна кола на Lamborghini с V12 до момента. В тази паметна година Lamborghini не спират до тук, а показват на света още един свой шедьовър: Revuelto Opera Unica.

Снимка 645702

Източник: Lamborghini

Представена като част от витрината на Art Basel Miami Beach 2023, Opera Unica е дело на Centro Stile на Lamborghini, под ръководството на екипа за персонализиране Ad Personam. В случай, че клиентът да иска нещо по-специално, то Ad Personam може да го осъществи.

Екстериорът е ръчно рисуван, Viola Pasifae избледнява в Nero Helene по ефектен начин. Впечатляващо е и логото, отбелязващо 60-годишния юбилей.  Впрочем, само работата по екстериора на този автомобил е отнела 435 часа.

Снимка 645703

Източник: Lamborghini

Още 220 часа са посветени на интериора на Revuelto Opera Unica. Тук отново има емблеми за 60-годишнината, плюс тапицерия в Nero Ade и Viola Acutus. Смелите щрихи, които се виждат отвън, се повтарят върху капака на бутоните за стартиране.

Ето какви екстри предлага новото Lamborghini за близо 6 милиона лева

Ето какви екстри предлага новото Lamborghini за близо 6 милиона лева

Това не е просто суперавтомобил

За задвижването отговаря V12 с мощност 1001 к.с. Емблематичният V12 играе неразделна част в историята на Lamborghini и с тази "Opera Unica" компанията създава своя автомобилен шедьовър.