Една от най-луксозните и прочути автомобилни марки в света - "Ламборгини", съвсем скоро ще стъпи официално и у нас. Българският автомобилен дилър "БМ Кар" предстои да отвори представителство на "Ламборгини" за Балканите. Това съобщиха източници от компанията за Automedia.bg.

Компанията предстои да получи представителство за продажба и поддръжка на луксозната автомобилна марка за региона.

Целият процес около получаването на представителство за Ламборгини е коствал 1 година усилия за компанията, като сега те се увенчават с успех.

"Ламборгини" е един от най-разпознаваемите италиански производител на суперавтомобили. Компанията под шапката на VW е известна с мощните си и стилни автомобили. Резултатите на компанията продължават да са изключително силни. През първото шестмесечие на 2021 година компанията бележи най-силните си финансови резултати в цялата им история.

Заслугата е преди всичко на SUV модела Urus, продаден в 2796 екземпляра. След него се нарежда Huracan с 1532 продажби (+46%). На трето място е Aventador - 524 продажби (+21%). Най-големият пазар на Lambo си остават Съединените щати, следвани от Китай, Хонконг и Макао.