Mercedes-AMG представи специална версия на лифтбека GT, наречена AMG GT 63 SE Performance. Както Carscoops уточнява , новостта се превърна в най-мощния сериен автомобил на германската марка.

Публичният дебют на колата ще се състои на автомобилното изложение в Мюнхен, което се открива на 6 септември. Цените и началната дата на продажбите на автомобила ще бъдат обявени на автосалона. Един от конкурентите на новия продукт на марката ще бъде Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid.

Силовият агрегат на новия модел се основава на 4.0-литров V8 двигател с две турбини, който работи съвместно със стартер-генератор и електродвигател. Общата мощност на AMG GT 63 SE Performance е 843 конски сили. Ускорението до сто км/час отнема 2,9 секунди за "наточения" лифтбек. Максималната скорост е 316 км в час.

Също така, колата е оборудвана със система за задвижване на всички колела, деветстепенна автоматична скоростна кутия и 6,1-киловат батерия. Запасът за автономно движение с електрическа тяга е 12 километра.

Лифтбекът беше оборудван с карбоново -керамични спирачки и адаптивно въздушно окачване. Автомобилът е получил и активни аеродинамични елементи, релефен капак, нови брони, специални табелки, спортна изпускателна система с четири ауспуха, както и 20- и 21-инчови джанти. Вътре са монтирани спортен волан със сензорни повърхности, напълно дигитализирано табло и мултимедиен комплекс със сензорен екран.

Предполага се, че Mercedes -AMG GT 63 ще се превърне в един от най-скъпите автомобили в гамата на немската марка - средната му цена ще бъде около 200 хиляди долара. По-скъпи ще бъдат само луксозният седан Mercedes-Maybach S-клас с двигател V12, както и флагманският суперкар Mercedes-AMG One, който ще бъде ограничен до 275 копия.