Lamborghini Urus Mansory. Това е името на новия луксозен SUV на компанията за премиум автомобили, оборудван с мощен 4,0-литров двигател V8, който генерира 650 к.с. и 850 Нм въртящ момент.

Автомобилът се предлага в черен цвят Nero Nemesis и има отлично ускорение, като изминава разстоянието от 0 до 100 км/ч само за 3,6 секунди, съобщава Autodiscoveries.

Максималната скорост на колата е 305 км/ч, което го прави един от най-бързите SUV автомобили на пазара. Цената на този високопроизводителен автомобил е €475 762.

Снимка 645703

Източник: Lamborghini

Автомобилни шедьоври

Припомняме, че миналата година Lamborghini пусна суперкола по повод 60-годишния си юбилей. Компанията се възползва максимално от своята годишнина - от разкриването на първия си състезател за издръжливост LMDh до ограничено издание Huracan STO и пускането на първия си сериен хибрид.

Lamborghini с нова суперкола по повод 60-годишния си юбилей

Lamborghini с нова суперкола по повод 60-годишния си юбилей

Автомобилен шедьовър

Въпросният модел е определян като най-добрата серийна кола на Lamborghini с V12 до момента. В тази паметна година Lamborghini не спират до тук, а показват на света още един свой шедьовър: Revuelto Opera Unica.

Представена като част от витрината на Art Basel Miami Beach 2023, Opera Unica е дело на Centro Stile на Lamborghini, под ръководството на екипа за персонализиране Ad Personam. В случай, че клиентът да иска нещо по-специално, то Ad Personam може да го осъществи.

Екстериорът е ръчно рисуван, Viola Pasifae избледнява в Nero Helene по ефектен начин. Впечатляващо е и логото, отбелязващо 60-годишния юбилей. Впрочем, само работата по екстериора на този автомобил е отнела 435 часа.

Откриха случайно в джунглите на Мианмар изоставен много рядък и супер скъп модел Lamborghini

Откриха случайно в джунглите на Мианмар изоставен много рядък и супер скъп модел Lamborghini

Каква е цената свръх луксозния автомобил и кой е евентуалния собственик