Новата кола на Джеймс Бонд във филма под работното заглавие "Бонд 25" ще бъде електрическият автомобил Aston Martin Rapide E. Както пише вестник The Sun, това решение е взето от режисьора на филма Кери Фукунаги, който е активен природозащитник. 

В момента режисьорът вече води преговори с Aston Martin. Заснемането на филма трябва да започне на 6 април 2019 година. Главната роля ще се изпълнява от 51-годишният Даниел Крейг.

Aston Martin Rapide E се задвижва от два електрически двигателя. Общата мощност на екологичния седан е повече от 600 конски сили. С едно зареждане електромобилът може да измине 322 километра. Батериите за колата се разработват от LG и Samsung. 

Aston Martin възражда култовия DB5 на Джеймс Бонд срещу $3,5 милиона

Aston Martin възражда култовия DB5 на Джеймс Бонд срещу $3,5 милиона

Компанията обещава, че ще има същите джаджи, както колата във филма

Продажбите на електрическия автомобил ще започнат до края на 2019 година. Общо ще бъдат произведени 155 екземпляра на модела, наречен Rapid E. Според предварителните данни цената на автомобила ще бъде около 328 хиляди долара. Машината ще бъде произведена в завод в Уелс. В това предприятие ще произвежда също такаи  кросоувърът DBX. 

Компанията Aston Martin предвижда да започне да оборудва всичките си автомобили в хибридни задвижващи агрегати до 2025 година. Британската марка ще започне да оборудва всичките си автомобили с хибридни електроцентрали до 2025 година. Освен това след 2030 г. около една четвърт от всички превозни средства, произведени от компанията, ще бъдат преведени на електрическа тяга.