Британският автомобилен производител Aston Martin ще пресъздаде легендарния модел DB5 такъв, какъвто го видяхме в Goldfinger в третия филм от култовата поредица за агента Джеймс Бонд от 1964 година.

Компанията ще произведе 25 автомобила, истинско колекционерско съкровище, на цената от $3,5 милиона и ще има толкова много работещи джаджи, че Кю ще бъде горд, казват оттам.

Шпионските модификации ще бъдат създадени заедно със Крис Корбулд, супервайзър на специалните ефекти в осем филма от поредицата. Засега е обявено само, че автомобилите ще могат да сменят регистрационния си номер чрез специален бутон. Какви ще бъдат останалите, предстои да разберем, но най-вероятно няма да има сделки, чрез които шофьорът и спътникът му да могат да се изстрелят през покрива.

Снимка 374542

Източник: Aston Martin

Всичките 25 нови (или по-скоро стари) DB5 ще бъдат със същия сив цвят, както в оригиналната лента. Характеристиките на автомобила ще бъдат много близки до оригинала, но с някои промени, които да осигурят "най-високи нива на качество и надеждност".

Първите автомобили ще бъдат готови през 2020 г. Лошата новина е, че няма да могат да се движат по улиците.

Оригиналният DB5 от "64, сниман в Goldfinger и Thunderball - заедно с оръжия от стоповете, въртящите се табели и много други екстри - се продаде за $4,6 милион на аукцион в Лондон през 2010 г.