Пет отделни регулатора в Китай са привикали представители на Tesla заради проблеми с качеството и безопасността на моделите на американската компания, пише BBC. Поднебесната империя е най-големият пазар след САЩ за производителя на електромобили. През 2020 г. тя продаде 120 хил. автомобила там.

Властите в Пекин реагират на оплаквания относно непредизвикано от клиентите ускорение на автомобила и самозапалване на батериите, според официално съобщение. Tesla отговори, че е подобрила процесите по контрол на качеството.

Китай е най-големият пазар за автомобили в света, а правителството подкрепя силно навлизането на електромобилите. Tesla има завод в Шанхай, където само през януари т.г. е произвела над 15 хил. автомобила.

Компанията, управлявана от ексцентричния милиардер Илън Мъск, не за първи път е критикувана относно некачествената сглобка и други проблеми на моделите. Наскоро самият Мъск заяви, че не е добра идея потребителите да купуват автомобили от първите серии на даден модел, когато компанията се опитва да увеличи бързо производството. В САЩ компанията трябваше да върне в сервиза над 100 хиляди Model S и Model X заради проблем с централния екран.

Tesla привиква в сервиз 135 хиляди коли заради дисплея

Tesla привиква в сервиз 135 хиляди коли заради дисплея

Очаква се сервизната кампания да започне на 30 март 2021 година