Посетителите на Автосалон София 2017 ще могат да тестват рекорден брой автомобили, похвалиха се организаторите. Желаещите ще имат възможността да се качат зад волана на 83 автомобила от 41 марки, сред които Lexus, Mercedes-Benz, Jeep, Jaguar, Audi, BMW, както и Lada. Възможност ще има за тест драйв и на мотоциклети на Harley-Davidson, както и на Triumph.

Броят на възможностите за тест драйв е рекорден за София, както и за автосалоните в Европа като цяло. Само този в Болоня надвишава с малко броя автомобили, похвалиха се организаторите.

Посетителите ще имат възможност да разгледат и най-новите и интересни модели на 44 автомобилни и мотоциклетни компании с над 300 експоната на 14 000 кв. м. в "Интер Експо и Конгресен Център" в София. Те ще се докоснат и до над 70 технологични новости и автомобилни премиери. Впечатляващ е броя и на автомобилите с алтернативно задвижване - хибридни, plug-in и изцяло електрически - общо 28.

Общата стойност на автомобилите, които ще бъдат представени, е 12 милиона лева, а мощността им - 40 000 конски сили.

Освен да разгледат най-новите автомобили, посетителите ще имат и шанса да спечелят едни от тях. Общо 12 са колите, от които големият късметлия може да избере - Citroen C3 Aircross, Volkswagen Golf, SSangYong Tivoli, Nissan Qashqai, Peugeot 3008, Toyota Aygo, Skoda Octavica, Lada Vesta, Ford Kuga, Suzuki Vitara, Honda Civic и Seat Leon. Цените им варират между 24 и 46 хил. лв.

Между 13 и 22 октомври, когато се провежда автосалонът, ще има и допълнителната специална програма: крос кънтри рали и оффроуд, рали, автокрос, драг, дрифт и състезание на писта.

Организаторите от Асоциацията на автомобилните производители се похвалиха още, че е осигурена възможност за паркинга при новооткритата едноименна метростанция под бул. "Цариградско шосе". Капацитетът е 1 300 места и предлага два часа безплатно паркиране при покупка на билет онлайн.

Повече за Автосалон София 2017 вижте в специалната ни тема ТУК.