Volkswagen представи пред света поредното си и изцяло ново 100% електрическо пазарно предложение - флагманския си модел ID.7, който ще бъде лансиран на пазара в Европа и Китай през есента на тази година, а в Северна Америка ще се появи през следващата година.

Новият глобален електрически модел на Volkswagen обещава да предложи автономен пробег до 700 километра (WLTP стандарт на замерване), просторен интериор и луксозни технологии, които да превърнат автомобила в отлично решение за дълги пътувания. Фактор тук е и възможността за презареждане на интегрираната батерия с капацитет от 200 kW.

Снимка 614708

Източник: Volkswagen

С дължина от почти 5 метра, Volkswagen ID.7 е изпълнен с изцяло нова задвижваща система, която обещава мощност от 286 конски сили, превръщайки модела в най-мощния представител на ID. семейството на марката.

В оборудването на Volkswagen ID.7 са включени нов 15-инчов централен информационен дисплей, прожекционен (head-up) екран с добавена реалност, нова концепцията по отношение на климатичната система, панорамен стъклен таван с функция за затъмняване, Climatronic предни климатизирани седалки и други.

"С ID.7 правим следваща голяма стъпка в нашата електрическа офанзива. Лимузината предлага високо ниво на комфорт и дълъг пробег. До 2026 година ние ще предлагаме най-голямата електрическа гама сред всички производители в Европа- от базов модел за по-малко от 25 000 евро, до ID.7 като топ модел в семейството ID.. Нашата цел е да постигнем дял на изцяло електрическите автомобили от 80% в Европа до 2030 година. От 2033 година, Volkswagen ще произвежда само електрически коли в Европа", коментира Томас Шефер, изпълнителен директор на Volkswagen Passenger Cars, цитиран от auto-press.net.