Организаторите на първото по рода си женевско автомобилно изложение в Катар - Geneva International Motor Show (GIMS) Qatar 2023, разкриха подробности за пилотното издание на автосалона, което е планирано да се проведе в Доха от 5 до 14 октомври тази година.

На първото изложение GIMS в Катар ще присъстват 30 световни автомобилни марки. Силният интерес от участниците отразява иновативната, първа по рода си концепция за събитие GIMS, която поставя нови стандарти за трансконтиненталните дилъри на автомобили и естествено допълва маркетинговите стратегии на основните автопроизводители и доставчици, се казва още в прессъобщението на организаторите.

Автомобилните ентусиасти, които посетят изложението, ще имат възможността да бъдат сред първите, които ще видят 10 световни премиери - иновативни автомобила, които ще бъдат представени от 30-те участващи марки. В допълнение към наградения Изложбен и конгресен център в Доха (DECC), четири допълнителни места ще предоставят на посетителите разнообразно и вълнуващо фестивално изживяване.

"Катар има солиден и нарастващ опит като домакин на големи събития и конференции. По-рано тази година, през март, Катар беше домакин на 9-ия годишен конгрес на организаторите на сватбени дестинации, най-голямото B2B сватбено събитие в света. В допълнение, през февруари DECC, същото място, където ще се проведе GIMS Qatar, беше домакин на Jewellery & Watch Show, единственото B2B и B2C събитие от този вид в региона, включващо над 500 местни, регионални и международни марки" , се казва в прессъобщението.

Друг интересен момент около GIMS Qatar 2023 е този, че събитието съвпада с Формула 1 Гран при на Катар 2023.

Преди малко повече от седмица стана известно, че класическото женевско автомобилно изложение ще се завърне с поредното си издание през 2024 г., но в променен формат и дати от 28 февруари до 3 март.