Земеделският министър Десислава Танева бе категорична, че не приема подаяния. Изявлението й дойде след като вчера стана ясно, че търговските вериги са предложили да отделят за български местни производители 10 паркоместа, където има паркинги.

Министърът на земеделието Десислава Танева нарече позицията на българските търговци спекулация и манипулация, като подчерта, че тяхната позиция е и обида за българския потребител.

Танева коментира, че предложението на министерството на земеделието по отношение на мерките за продажба на българските стоки няма да наруши досегашния принцип на логистика, но ще създаде на търговите задължение за структуриране на нов регионален канал за доставка.

Министърът добави, че не се нарушава досегашния канал, като даде пример за такива практики в Италия и Франция.

За ръст на цените и дефицит с ново извънредно правило предупреждават търговските вериги

За ръст на цените и дефицит с ново извънредно правило предупреждават търговските вериги

Проектът им е представен днес от Министерството на земеделието

Тя добави, че няма основание за оскъпяване на стоките.

Всеки прави разходи и намалява своите доходи и това е част от съпричастността и по този начин намалява икономическите щети, коментира още Танева. На въпрос с какви взаимоотношения е Танева с търновците, тя отговори, че "ние не сме деца , за да сме скарани" и диалогът продължава.

Министърът обясни, че се отделят 5 милиона за малките магазини, като поясни, че 267 регионални магазини са проявили интереси да сключат договори с български производители.

В заключение Танева заяви, че всички, които работят ефективно, ще запазят тези мерки и след извънредното положение. Кризата ни провокира да търсим нови решения, бе категорична тя.

Гарантирано място на пазара и след извънредното положение искат производителите

Гарантирано място на пазара и след извънредното положение искат производителите

Не може в чужд дом веригите да поставят условия