За шеста поредна година Fibank (Първа инвестиционна банка) организира конкурса "Най-добра българска фирма на годината". Това, което прави тази класация различна от всички останали, е не просто излъчването на победител, а целта да се фокусира общественото внимание върху добрите примери в бизнеса, за да станат модел за подражание.

Рекорден брой участници се включиха в надпреварата тази година, което е доказателство за динамичното развитие на българските компании и желанието за признание на постиженията им - 270 фирми от цялата страна се регистрираха за участие.

Акцент в надпреварата в това издание на конкурса е потенциала за развитие на българските фирми, като високо ще бъдат оценени компаниите, които показват възможности за справяне в конкурентната българска среда, както и възможността им за навлизане на нови пазари, без риск от фалит. За да може да бъде отчетено както мнението на експертите, така и мнението на публиката, конкурсът има 4 категории "Средни и големи фирми", "Микро и малки фирми", "Стартираща фирма" и "Фирма на публиката".

"Българските компании има нужда от подрепа и признание. И рекордният брой заявки за участие в конкурса "Най-добра българска фирма на годината" е доказателство за това.", каза Кънчо Стойчев, президент на Gallup International Association и член на журито на конкурса.

"За нас е важно да отчетем мнението както на икономическите експерти, така и на обществото, защото искаме да покажем не само как мисли българският бизнес, но и мнението на хората за него. Затова сме създали специална категория "Фирма на публиката", за която можете да гласувате на сайта на конкурса,", добави Кънчо Стойчев.

Като българска компания и водеща кредитна институция в България, Първа инвестиционна банка се стреми непрекъснато да стимулира развитието на българския бизнес. Целта на този конкурс е да се превърне в дългосрочна инициатива, която да стимулира българските фирми да се стремят да конкурентоспособни и иновативни. Първа инвестиционна банка вече 25 години подкрепя българските компании с предоставяне на кредити и адекватни финансови решения, подпомагащи бизнеса.

Сайтът на конкурса, където можете да прочетете и актуални новини за събитието, е отворен за гласуване от публиката до 17 ноември 2017 година - http://naidobrafirma.bg/pages/Register/.