Агенцията по храните и лекарствата на САЩ (FDA) реши, че системата за нагряване на тютюн на Philip Morris International (PMI) IQOS е по-малко вредна от цигарите, съобщиха от компанията.

В решението на FDA се посочва, че нагряването, а не горенето на тютюн, намалява значително образуването на вредни и потенциално вредни вещества. Както и че IQOS носи ползи за общественото здраве както за потребителите, така и за тези около тях. През април 2019 г. агенцията разреши IQOS да се предлага в търговската мрежа в САЩ.

"Радваме се, че това важно решение ще спомогне за по-добрия избор на пълнолетните пушачи в САЩ. Най-добрият избор за здравето е хората никога да не започват да пушат или да се откажат изцяло от пушенето. А най-доброто, което могат да направят тези, които не се отказват, е да преминат на научно доказан бездимен продукт. Към 31 март 2020 г. според данни на PMI близо 10,6 милиона пълнолетни пушачи по света вече са спрели да пушат и са преминали на IQOS", коментира Андре Каланцопулос, главен изпълнителен директор на компанията.

Повече от 150 000 българи са спрели цигарите и са преминали на IQOS

Повече от 150 000 българи са спрели цигарите и са преминали на IQOS

Югоизточна е един от най-успешните региони за новия продукт на Philip Morris, казва Христос Харпантидис, управляващ директор за региона