От началото на този месец компанията "Балкан стар" вече не е официален прдставител за България за луксозните марки на германския производител Daimler - Mercedes-Benz, Setra и Fuso. Функциите по продажбите и следпродажбеното обслужване на брандовете вече се изпълняват от фирмата "Силвър Стар Мотърс".

В свое официално съобщение от "Балкан стар" обаче посочват, че ще продължат да упражняват дейност в индустрията у нас, като работят с други две марки.

От фирмата собщават, че ще продължат да оперират като генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България и оторизиран дистрибутор на Fiat Chrysler Automobiles за Jeep.

Освен това плановете на ръководството на "Балкан стар" включват разширяване на дейността с нови брандове. Успоредно компанията има за цел да остане сред водещите в бизнеса с тежкотоварни автомобили за мултибранд следпродажбено обслужване и ремаркетинг.

Компанията започна работа у нас точно с Mercedes през 1992 година, като след това добави още марки към портфолиото си, включително и Renault и Dacia, при които работи в партньорство с "Рено Нисан България".

За последния четвърт век фирмата е инвестирала 150 милиона лева, като вложенията са били насочени към продажбени и следпродажбени центрове.

През март обаче се появи информация, че представителството на Mercedes за страната ще бъде поето от друга компания. Това е дъщерната на британската компания със саудитско участие Silver Star Motors - "Силвър Стар Мотърс".