Star Assembly, дъщерно дружество на Daimler в Румъния, започна производството на автоматичната скоростна кутия 9G-Tronic в завода си в Себеш. Това става възможно след инвестиция от €300 милиона, съобщава Romania Insider, цитирайки изявление на компанията, която стои зад Mercedes-Benz. 

Вносителят на Mercedes-Benz за България инвестира €18 милиона в собствен комплекс в София

Вносителят на Mercedes-Benz за България инвестира €18 милиона в собствен комплекс в София

Силвър Стар направи първа копка на новия дом на Mercedes-Benz в София

Новата фабрика в Румъния ще доставя новите автоматични трансмисии предимно за производствените мощности на Mercedes-Benz в САЩ, Китай, Великобритания и Южна Африка.

"С разширяването на производството на трансмисии в Себеш, ние сме в състояние да отговорим по-ефективно на нарастващото търсене на автомобили с автоматични скоростни кутии", коментира Маркус Шефер, член на борда на  Mercedes-Benz Cars.

Daimler продава акциите си в Renault

Daimler продава акциите си в Renault

Производителят на автомобилите Mercedes-Benz все още притежава 3,1% от Nissan

Компанията Star Assembly беше създадена през 2013 година в румънския град Себеш. Тогава започна и производството на петстепенна автоматична скоростна кутия за Mercedes. Първата произведена седемстепенна автоматична трансмисия напусна поточната линия през 2014 година.

Другото дъщерно дружество на Daimler в Румъния е Star Transmission, което има завод в Кугир, който произвежда зъбни колела и валове, както и машинно обработени компоненти за двигатели, трансмисии и кормилни системи.