Генералният дистрибутор на Mercedes-Benz за България Силвър Стар изгражда собствен мултифункционален комплекс в София, където ще предоставя пълна гама от услуги в областта на продажбите и следпродажбеното обслужване за леки и товарни автомобили. Силвър Стар направи символична първа копка, съобщиха от дружеството. Общата инвестиция, която групата планира за построяването на комплекса е в размер на 18 милиона евро. 

След Варна, Пловдив и Бургас, софийската локация ще бъде четвъртият собствен комплекс на Силвър Стар в България. Компанията притежава и представителен обект в Sofia Ring Mall.

Новият дом на Силвър Стар и Mercedes-Benz в София ще бъде разположен в индустриалната зона на район Кремиковци на Столична община, между Челопешко шосе и Околовръстен път, на територия от общо над 65 000 квадратни метра. Ще има и шоурум от 1700 квадратни метра и сервизи за леки и товарни автомобили на площ от 8700 квадратни метра. Общата разгърната застроена площ на комплекса е в размер на почти 13 000 квадратни метра, като е предвидено сградата да бъде на два етажа.

На първия етаж ще има шоурум и приемна за леки и товарни автомобили, както и 2 сервиза - за леки и за товарни автомобили и автобуси, склад за резервни части, каросериен и бояджиен сервиз. Ще бъде изградено и първото за българския пазар закрито сервизно лоби за леки автомобили, където ще може да се паркира, а сервизните консултанти ще могат да осъществят първоначален оглед.

На кота нула ще бъде построен и автокозметичен център за леки и товарни автомобили. Офисната част на сградата ще е разположена на втория етаж, като ще предлага споделено пространство с работни места.

С построяването на столичния комплекс, общата инвестиция на група Силвър Стар в България от началото на дейността й през април 2017 г. ще достигне 45 млн. евро, като за същия период компанията е продала над 7300 превозни средства. Очаква се до края на 2021 г. приходите от дейността на дружеството Силвър Стар да достигнат 150 млн. евро.

"Построяването на собствен дом в София е историческо събитие, тъй като там ще можем да предложим традиционно високо качество на обслужване и още по-добро работно място", заяви по време на церемонията главният изпълнителен директор на Силвър Стар Ролф-Юрген Заерле

За дружеството

Групата Силвър Стар е официален представител на немския концерн Daimler AG за България за марките Mercedes-Benz, SETRA, FUSO и Unimog. Компанията предлага целия спектър от услуги за бизнес и крайни клиенти, в това число продажба и следпродажбено обслужване на нови и употребявани леки, лекотоварни и товарни автомобили и автобуси, както и продажби на резервни части. Дилърските центрове са позиционирани в София, Пловдив, Варна и Бургас.