Нов Регионален център за споделени услуги (RSS) откри международната одиторска и консултантска компания EY в София. Офисът ще обслужва 29 държави.

В софийския RSS ще работят специалисти в сферите на човешките ресурси, финансите, управлението на риска, комуникациите и дигитализацията. Те ще подпомагат дейността на EY на пазарите в Централна, Източна и Югоизточна Европа, така и в Централна Азия, става ясно от официалната информация.

EY придоби ESG консултантите от denkstatt

EY придоби ESG консултантите от denkstatt

Обединението ще е сред най-големите в своята сфера у нас

"Към настоящия момент сме 35 човека в България, но планираме да удвоим броя си през следващата фискална година", посочи пред Money.bg ръководителят на центъра Гергана Ралчовска.

Снимка 664429

Източник: EY

Каква е причината EY да се спре точно на нашата страна за този нов офис? "Избрахме София заради местоположението, транспортната свързаност, но най-вече заради квалифицираните таланти", отговори тя.

EY вече е въглеродно отрицателна компания

EY вече е въглеродно отрицателна компания

EY инвестира и в портфолио за компенсиране на въглеродните емисии със South Pole, водещ глобален доставчик на климатични решения

Новата структура влиза и в нов офис. Той комбинира отворени пространства за съвместна работа, отделени зони за по-концентрирани дейности, както и места за отдих.

Снимка 664430

Източник: EY

От EY специално подчертават, че работните места са с висока енергийна ефективност и възможно най-нисък ефект върху околната среда.

В официалното си съобщение за събитието от компанията подчертават, че новият офис в София "се очаква да бъде катализатор на бъдещия растеж и успех на бизнес услугите".