Най-големият превозвач в Европа - компанията за автобусни превози FlixBus, обяви, че стартира първите си връзки с Гърция, като свързва София с красивия гръцки град Солун. Първата линия, свързваща двете държави, ще стартира на 15 юни и ще бъде достъпна 5 пъти седмично, от четвъртък до понеделник.

Билетите вече са налични чрез уебсайта на FlixBus, мобилното приложение и местните партньорски агенции в България. Цените на пътуванията започват от 9,99 лева.

В партньорство с местния партньор "Детелина Дрита", от FlixBus казват, че имат за цел да предложат алтернатива за устойчива мобилност на пътниците, които търсят удобен вариант за летния сезон.

FlixBus пуска автобусни линии от София до Солун и от Русе до Истанбул: какви са цените

Най-големият превозвач в Европа пуска автобусни линии от София до Солун и от Русе до Истанбул: какви са цените

Алтернатива на колата?

Гърция продължава да бъде най-предпочитаната дестинация за българските туристи

Това важи особено през летния сезон, както сочат последните данни на Европейската комисия. След Гърция, най-популярните държави за посещение от българите са Турция и Германия.

Снимка 480842

Източник: iStock

Разширяването на дейността в Гърция бележи важен етап от развитието на FlixBus в региона и отговаря на нарастващото търсене на колективни и устойчиви пътувания в България.

"Много се радваме, че стартираме новата си линия до Солун, вторият по големина град в Гърция и една от най-популярните летни дестинации", коментира Снежина Колева, която е представител на FlixBus България.

"Разбираме, че все повече хора търсят алтернативи на личните автомобили и пътуването със самолет, особено когато планират лятната си почивка. Сега пътниците могат да започнат пътуването си до Гърция със спокойствие, наслаждавайки се на комфортно и екологично пътуване. От Солун те ще имат достъп до множество фериботни връзки до Егейските острови", добавя Колева.

Благоевград и Сандански вече имат директна връзка със солунските плажове

Линията до Гърция ще бъде достъпна и в Благоевград и Сандански. 

"Ние не само засилваме дейността си от София, но и свързваме по-малки градове като Благоевград и Сандански с една от най-популярните дестинации в Гърция. Пътниците от Благоевград и Сандански вече могат да пътуват удобно с FlixBus до Гърция. Надяваме се, че услугата ни ще се превърне в алтернатива на личния автомобил за посещение на тази прекрасна лятна дестинация", коментира още Снежина Колева.

FlixBus започна да оперира в България през 2018 година и предлага директни връзки с осем държави - Румъния, Австрия, Унгария, Словения, Хърватия, Германия, Сърбия и Турция. През 2022 година компанията е превозила над 145 000 пътници от Румъния и България.

FlixBus пуска автобусна линия между София и Истанбул, какви са цените на билетите

Компания за алтернативни пътувания пусна автобусна линия между София и Истанбул, какви са цените на билетите

Автобусите от и до София ще се движат ежедневно