Германската FlixBus, която е лидер в международните автобусни превози в Европа, разширява линиите си от българските градове София и Пловдив. Компанията удвоява броя на държавите, до които може да се стигне без прекачване от България.

От август потребителите ще могат да пътуват до няколко места в Хърватия, Словения, Германия и Австрия. Новите линии от София и Пловдив са до Загреб, Любляна, Филах, Залцбург и Мюнхен, съобщават от FlixBus. Цените на билетите до тях тръгват от 39,99 евро.

Flixbus влиза на българския пазар

Най-голямата автобусна компания в Европа влиза на българския пазар

Първите й линии ще бъдат до Унгария, Австрия и Румъния

Превозите до тези дестинации ще бъдат нощни, като ще се извършват всеки ден.

"Най-бързият нов нощен маршрут от столицата е до Загреб, откъдето пътниците лесно могат да продължат пътуването си само с едно прекачване до най-популярните ваканционни дестинации по Адриатическото крайбрежие, като Опатия или Задар, или до няколко по-малки градове в Далмация или на полуостров Истрия", посочват от дружеството.

Германският лидер стъпи на пазара у нас през 2018 година, като стартира с пътувания от столицата до Унгария, Австрия и Румъния. През пролетта на тази година тръгнаха и първите превози от Пловдив. Първите обявени линии бяха до Сегед, Будапеща и Виена.

Германската Flixbus продължава експанзията си у нас: свързва Пловдив с Виена и Будапеща

Германската Flixbus продължава експанзията си у нас: свързва Пловдив с Виена и Будапеща

През лятото се очакват и още нови линии