FlixBus - компанията с най-голямата автобусна мрежа в Европа - продължава да разширява дейността си в България. От днес германският превозвач добавя в своята мрежа и Пловдив, съобщиха оттам.

В летния си график компания ще осигури ежедневни пътувания от втория по големина град в България до Унгария и Австрия. Пловдивчани ще могат да пътуват до Сегед, Будапеща и Виена.

FlixBus навлезе на българския пазар през март 2018 г., като предложи възможност за пътуване с автобуси на дълги разстояния от столицата. Освен допълването на мрежата, FlixBus продължава да оперира връзките си от София до три държави: Румъния, Унгария и Австрия.

"Като Европейска столица на културата Пловдив се превръща в един от акцентите на Европа тази година. Освен че предлагаме възможност на жителите да обиколят континента, ние бихме искали също така и да подкрепим местната култура и туризъм, като осигурим лесен и достъпен начин за транспорт на европейските туристи, които да посетят града", заяви Ласло Арани, регионален управляващ директор.

Пътуването от Пловдив до Будапеща ще струва €30, а до Виена - €40, показва справка в сайта на компанията.

Освен настоящото разширяване, От компанията обявиха още, че планират по-нататъшно развитие в България тази година, като още през лятото се очакват нови линии.

Германската FlixBus разширява мрежата си в България и пуска пътувания до морето

Германската FlixBus разширява мрежата си в България и пуска пътувания до морето

Компанията ще пусне още линии до Русе, Разград и Шумен