Германската компания FlixBus, която е с най-голямата автобусна мрежа в Европа, обяви, че разширява мрежата си в България. След като през март тя навлезе на пазара у нас с линии от София до Букурещ, Виена и Будапеща, от 14 юни предстои такива да стартират до морето.

Конкретно пътувания ще има до Варна, Обзор, Слънчев бряг и Бургас. Освен до Черноморието FlixBus ще има линии и до други места в страната.

"От средата на юни мрежата в България продължава да се разраства с ежедневни нови линии с нощни автобуси от Русе, Разград, Шумен, Варна, Обзор, Слънчев бряг и Бургас до Брашов, Плоещ и Букурещ", съобщават от фирмата.

Снимка 360504

Източник: FlixBus

Целта е тези линии да позволят лесен трансфер на пътниците от България до други 15 дестинации, включително Италия, Испания, Франция и Германия.

Цените за линиите от и до морето ще тръгват от 29,90 лева, като за ограничен период ще бъдат предлагани на промоционална цена от 19,90 лева.

В края на май месец FlixBus навлезе и на най-големия потребителски пазар в света. Първите маршрути там са до Лос Анджелис, Сан Франциско, Лас Вегас, Сан Диего и Финикс.

От компанията планирад да достигнат до 1000 пътувания всеки ден в Щатите и разширяване на портфолиото й в Европа с 30% до 350 000 пътувания ежедневно.