Foodpanda отваря първите си магазини в Румъния. Засега те ще са два - в Букурещ и Клуж-Напока, но компанията планира да разшири мрежата си до Орадя, Търгу Муреш, Питещи, Плоещ и Яш до края на тази година, предава Romania Insider. Северната ни съседка е 24-тата страна, в която работят магазините на Pandamart.

Магазините ще предлагат разнообразен асортимент от храни и напитки, козметика и почистващи продукти, бебешки продукти и храни за домашни любимци. Продуктите могат да бъдат доставени в рамките на половин час.

Foodpanda добави към своето местно портфолио от партньори аптеките Help Net. Клиентите на платформата в Румъния скоро ще могат да избират измежду 2000 лекарства, витамини, добавки и козметика, които да се доставят в рамките на 30 минути. Опцията ще бъде достъпна първоначално само в Букурещ, Клуж-Напока, Брашов, Галац и Орадя, а до края на март и във и ще всички 27 румънски града, обслужвани от foodpanda.

Наскоро компанията подписа и споразумение с групата за търговия на дребно Auchan. Доставките от Auchan първоначално ще бъдат възможни в Брашов и Яш. През първото тримесечие на 2021 година ще бъдат разширени до цялата страна.