Германската верига магазини за хранителни стоки Mix Markt официално влиза на българския пазар, след като преди няколко месеца се заговори за потенциалното отваряне на нейни обекти у нас. Проверка на Money.bg  показа, че компанията вече търси служители, както е видно от портала за обяви за работа Jobs.bg. Позициите са за касиер-продавач и помощник-кухня, а заплащането е фиксирано на 1 450 лева бруто. 

Очаква се първият магазин на германската компания да бъде открит в София, на бул. Г.М. Димитров в непосредствена близост до едноименната метростанция. Заявката на компанията е да продължи с "откриване на магазини и в други градове на България и създаване на много нови работни места". Money.bg направи опит да се свърже както с централата на компанията, така и с посочения местен телефонен номер, но безуспешно.

В Германия супермаркетите предлагат предимно руски хранителни продукти по подобие на популярния гастроном "Берьозка". Освен руските стоки, в магазините присъстват и хранителни стоки от различни източноевропейски държави. 

Британската верига Holland & Barrett планира магазини в България

Една от най-големите вериги за хранителни добавки в Европа планира магазини в България

Очаква се да бъдат отворени 120 филиала на три пазара в региона

Първият магазин на Mix Markt е създаден през 1997 година. Днес общият брой на супермаркетите е 332. 180 от тях са в Германия, като останалите са позиционирани в страни като Австрия, Белгия, Франция, Великобритания и Нидерландия. Общият брой на служителите е 2600, а оборотът на компанията за 2020 година - 506 милиона евро.

В България германската фирма е регистрирана на 18 януари с търговското име "Микс Маркт България" ООД и внесен капитал в размер на 100 лева. Като управители са посочени Валтер Розентретер и Алексей Гренц.