Германската верига магазини за хранителни стоки Mix Markt стъпи на българския пазар, след като днес отвори първия си магазин у нас. Обектът се намира на бул. Г.М. Димитров до едноименната метростанция.

Според заявката на компанията "предстои откриване на магазини и в други градове на България и създаване на много нови работни места". Супермаркетите ще са малък формат, развивани тук съвместно от двама партньори - Валтер Розентретер и германската фирма Monolith.

Преди отварянето на хранителния магазин в българската столица компанията набираше служители, стана ясно от проверка на екипа ни в портала за обяви за работа Jobs.bg. Позициите бяха за касиер-продавач и помощник-кухня. Заплащането към момента е фиксирано на 1 450 лв. бруто.

Германската верига Mix Markt отваря първи магазин у нас, планира експанзия в страната

Нова германска верига супермаркети навлиза в България. С руски стоки

Датата на откриване все още не е ясна

Mix Markt не е типичната верига, защото предлага преимуществено т.нар. "етно храни". Продуктите в магазина са най-вече руски, но има също полски и румънски. Мини-супермаркетите се конкурират с популярния гастроном за руски продукти "Берьозка".

Първият магазин на Mix Markt е създаден през 1997 година. Днес общият брой на супермаркетите е 332. 180 от тях са в Германия, като останалите са позиционирани в страни като Австрия, Белгия, Франция, Великобритания и Нидерландия. Общият брой на служителите е 2600, а оборотът на компанията за 2020 година възлиза на €506 милиона.

В първия търговски обект на Mix Markt в София са инвестирани около €250 000 и са открити между 7 и 10 работни места.