През следващите три години се планира да бъдат съкратени 11 000 служители от различни отдели на мултинационалната група на британската телекомуникационна корпорация "Водафон" (Vodafone), обяви новият главен изпълнителен директор Маргерита Вале, съобщи ДПА.

Вале, която неотдавна беше назначена за главен изпълнителен директор на телекомуникационния гигант, заяви, че предстоящите съкращения са част от план за оптимизиране на бизнес модела на "Водафон".

Планира се да бъдат съкратени служители както в централата на корпорацията във Великобритания, така и в подразделенията й в целия свят.

"Бизнесът ни не се развива достатъчно добре. За да постигнe своите цели, "Водафон" трябва да се промени", заяви новият главен изпълнителен директор на компанията.

Съкращенията на служители бяха обявени, след като "Водафон" обяви, че годишните приходи на групата са намалели с 1,3% до 14,7 милиарда евро, което беше под предварителните очаквания на анализаторите.

Освен това, корпорацията прогнозира, че размерът на приходите й през тази финансова година или няма да се промени, или ще "нарасне малко".

Vodafone намалява разходите си с €1 милиард чрез "шокова" дигитализация

Вторият най-голям мобилен оператор в света разкри как ще намали разходите си с €1 милиард

Телекомуникационната компания тръгва по нов път