Клиентите на Първа инвестиционна банка са първите, които могат да се възползват от предимствата на open banking ("отвореното банкиране"), разработено на основата на възможностите, предоставени от директивата PSD2 на ЕС, която влезе в сила през септември 2019 г. Потребителите вече имат възможност да добавят сметките си от друга банка към мобилното приложение My Fibank.

През My Fibank за Android OS, а впоследствие и iOS, и интернет банкирането, клиентите на Fibank могат да извършват следните операции със сметките си в друга банка:Добавяне на сметка от друга банка; Проверка на наличност; Нареждане на преводи; Справки за движенията по сметките си в други банки.

Сметки от други банки могат да бъдат добавяни, само когато тези банки са технически готови и отговарят на всички регулаторни стандарти и изисквания. Към момента новата функционалност предоставя възможност за добавяне на сметки от една банка, оперираща на българския пазар, а впоследствие обхватът на услугата ще бъде разширен. Новите функционалности са достъпни за клиентите физически лица.

"При разработването на решението за open banking, Fibank отговаря напълно на всички регулаторни изисквания и етични стандарти", подчертават от банката.