Веригата за търговия с бързооборотни стоки Lidl е инвестирала близо 70 милиона лева в България през 2020 година за отварянето на нови магазини и модернизирането на вече съществуващи обекти.

До края на настоящата година от компанията планират да отворят 6 нови магазина, като първият от тях вече работи. Това става ясно от официално съобщение. Обектът на Lidl се намира на булевард "Царица Йоанна" в столичния квартал "Люлин 10". С него магазините на веригата у нас вече са 106.

Ефектът Lidl: До 1700 лева заплата за касиер и 300 нови работни места през 2021-а

Ефектът Lidl: До 1700 лева заплата за касиер и 300 нови работни места през 2021-а

Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на "Лидл България", пред Money.bg

"За нас в Lidl е важно да бъдем все по-близо до своите клиенти и затова всяка година с устойчиви темпове разширяваме търговската си мрежа и откриваме нови обекти. Преди малко повече от година открихме нашия 100-тен магазин, а днес отворихме 106-ия. Магазинът разполага с широка търговска зала от 1400 квадратни метра, с достатъчно пространство за лесно и удобно пазаруване, както и със 108 паркоместа, които са по-широки от стандартните и гарантират допълнително удобство за клиентите", посочва главният изпълнителен директор на веригата Милена Драгийска-Денчева.

"Ако погледнем назад, само за последната финансова година, сме инвестирали близо 70 милиона лева в разширяване на магазинната мрежа и в модернизация. Новооткритите работни места само в новите обекти са над 100", допълва тя.

Lidl е част от немската група Schwarz, която оперира на 32 пазара. В България тя развива дейност от 2010 година, като към днешна дата тя присъства в 49 града, а за нея работат над 3000 служители.