Услугата за споделени електрически тротинетки Lime вече е достъпна в София, след като стъпи в редица столици в Източна Европа. Компанията е първата, която ще предлага такава услуга в града, като тя е и най-голямата в света в сегмента.

От днес за хората в столицата ще бъдат достъпни 150 тротинетки, става ясно от официално съобщение на фирмата.

Тротинетките могат да се ползват, след като потребителите изтеглят мобилното приложение на Lime, което е достъпно за Android и iOS. За да "отключат" тротинетка, те трябва да платят 1,50 лева, като към тази сума се начисляват по 30 стотинки за всяка минута каране.

Снимка 439505

Източник: Lime Bulgaria

"София е страхотен град и искрено се радваме да стартираме нашите услуги тук. Вярваме, че гражданите са готови да приветстват това споделено решение за микро мобилност в града и да "отключат" новия си градски начин на живот", коментира оперативният мениджър на Lime Томаш Тот.

"Работим съвместно със Столична община, за да предложим забавно, увобно и интелигентно решение на някои предизвикателства, като например задръстванията и замърсяването на въздуха. Бихме искали да насърчим столичани да паркират автомобилите си и да се придвижват до дадена дестинация по-бързо и екологично с електрическа тротинетка", допълва той.

По информация на BloombergTV България към момента Lime все още няма мениджър за България, като такъв се търси от няколко месеца. За начало Томаш Тот ще ръководи операциите в страната.

Компанията е най-голямата за споделяне на електрически скутери в света, като нейните услуги са достъпни в повече от 40 града в 18 европейски държави. Извън Стария континент Lime оперира в над 100 града на пет континента.

В региона Lime е достъпна в Прага, Будапеща, Букурещ, Атина, Солун и други.