Един от най-популярните английски футболни отбори – Манчестър Юнайтед, току-що обяви финансовите си резултати за третото тримесечие и те никак не са лоши. От тима отчитат ръст на приходите си от 39,3% до 123,6 млн. паунда. Само тези от спонсорство се равняват на 46,3 млн. паунда. Печалбата на отбора обаче е почти наполовина надолу от 8,9 млн. паунда до 4,9 млн. паунда, пише Businеss Insider.

От Манчестър Юнайтед наистина регистрират рекорден ръст на постъпленията благодарение на завръщането си в най-престижния футболен турнир в света – Шампионска лига. Така от клуба продават повече, а и по-скъпи билети, заради популярните си съперници в мачовете от шампионата.

Докато приходите обаче са стабилно нагоре, печалбата е спаднала с 44%. Основна причина за това са похарчените за нови играчи пари. Изчисленията показват, че от Юнайтед са инвестирали 7,4 млн. паунда по време на трансферния прозорец през лятото, като с техния екип вече ще играят големи имена като младата надежда Мемфис Депай, Морган Шнайдерлин и Матео Дармиан.

 По думите на изпълнителния вицепрезидент на тима Ед Уудуорд тези резултати „демонстрират тенденцията на подобряване в бизнеса ни”.