В Казахстан ресторантите, управлявани от Food Solutions KZ, вече няма да работят под марката McDonald's ("Макдоналдс"). Това съобщиха от световно известната верига за бързо хранене, пише Лента.ру.

Според информацията в съобщението, решението за прекратяване на сътрудничеството е взето поради ограничения на доставките. "За (евентуално) възобновяване на дейноста и кога ще бъдат отворени нови ресторанти за бързо хранене под ново име, ще бъде съобщено в близко бъдеще", се казва още в съобщението.

За възможното напускане на марката McDonald's на Казахстан, Bloomberg съобщи малко по-рано. Източници на изданието обясниха, че въпреки че казахстанските предприятия не са в обсега на антируските санкции, McDonald's е забранил на франчайзополучателите да купуват мляно месо (кайма) от руски доставчици.

А цените от европейски и местни доставчици се оказаха доста високи, особено за пазара в Казахстан. И през ноември 2022 г. всички ресторанти от веригата McDonald's спряха работа за неопределено време, за да не генерират загуби.

Първият ресторант под марката McDonald's в Казахстан беше открит през 2016 година. За целия период на работа на популярната верига за бързо хранене, са открити 24 ресторанта в страната.

Турска верига за бързо хранене заменя McDonald's в Русия

Турска верига за бързо хранене заменя McDonald's в Русия

Руските молове са готови да предоставят на турците търговските площи на McDonald's