Турската верига за бързо хранене Chitir Chicken се готви да навлезе скоро на руския пазар. Собствениците на бизнеса вече са започнали преговори с руски търговски центрове, пише в-к "Известия".

Ръководителят на Съюза на търговските центрове Булат Шакиров коментира пред изданието, че ако страните успеят да се споразумеят, то само след около месец новата марка ще отвори до 10 собствени търговски обекти.

По отношение на бъдещото развитие, турската верига Chitir Chicken планира създаване на франчайз мрежа с 500-600 заведения в Русия.

Руските молове са готови да предоставят на турците търговските площи на веригата McDonald's, които обявиха преустановяване на работата си в Русия. Наемодателите започват преговори за прекратяване на договорите с McDonald's, ако веригата заведения не възобнови работа в най-скоро време.

Шакиров отбелязва още, че търговските центрове ще прекратят договорите си за отдаване под наем на търговски площи и с прекратили дейност в Русия чуждестранни фирми за облекло, веднага щом намерят алтернативни (чуждестранни) марки. Същата ситуация с прекратяване на договорите ще се случи и с други чуждестранни компании, които са заявили че спират развитието си в Русия.

McDonald's регистрира 10 търговски марки във виртуалното пространство

McDonald's регистрира 10 търговски марки във виртуалното пространство

Гигантът при бързото хранене иска да управлява ресторант в метавселената