От германския производител Mercedes-Benz обявиха, че за първи път в историята на компанията, за един месец са били реализирани повече от 200 000 единици.

Продажбите на компанията през септември са се увеличили с 12.1% в сравнение със същия месец на миналата година и са достигнали рекордното ниво от 211 286 автомобила, информира auto-press.net. 

В резултат на завидното си пазарно представяне през месеца, от компанията отчитат още два уникални като показатели постижения - рекордна трета четвърт на годината с ръст от 11.2% до 531 302 единици, и рекордни първи 9 месеца на годината с повече от 1 537 921 продадени коли и ръст от 11.7%.

Марката също така може да се похвали като лидер в луксозния сегмент в Германия, Франция, Испания, Португалия, Швейцария, Япония, Тайван, САЩ, Канада и Мексико.

Mercedes запазва лидерството над BMW и Audi по продажби  

Mercedes запазва лидерството над BMW и Audi по продажби  

Най-голям е приносът на новата E-класа и високото търсене в Китай  

От Mercedes-Benz коментират, че на засилен потребителски интерес се радва новото поколение на E-Class, търсенето на което се е увеличило с 20.1% до 27 955 единици през изминалия месец. 

Ръст от почти 27%, до 68 197 единици, се отчита и в търсенето на SUV моделите на Mercedes-Benz, а за края на първите девет месеца на годината, резултатът е с 42.2% по-добър.