Британският милиардер Ричард Брансън търси купувач за закъсалата си авиокомпания Virgin Atlantic Airways, след като той не успя да договори държавен заем от 500 милиона паунда или 618 милиона долара за бизнеса си. Това твърдят от Telegraph, цитирани от Bloomberg.

Според информацията предприемачът е поставил срок до края на май за спасяването на дружеството, като за този период Брансън ще се опита да подсигури подкрепа, като преговаря с над 100 финансови институции. Това твърдят запознати.

"Разговорите с редица акционери са в ход и са ползотворни, като междувременно авиокомпанията остава на стабилна позиция", посочва по случая говорителят на Virgin Atlantic.

От Telegraph посочват, че засега от дружеството няма да търсят отново държавна помощ.

Американският лидер в авиоиндустрията - Delta Air Lines, е мажоритарен акционер във Virgin Atlantic, като притежава дял от 49% от акциите ѝ. Самата тя се оказа сред най-тежко засегнатите от кризата с разпространението на коронавируса.

Ричард Брансън е един от най-засегнатите от кризата сред милиардерите в света основно заради бизнеса си в авиоиндустрията.

През миналата седмица другото негово дружество в сектора - Virgin Australia, обяви, че си търси купувач. Компанията има дългове в размер на над 3 милиарда долара, като в момента доброволци поддържат административната ѝ дейност.