Citigroup уволни над 300 висши мениджъри в началото на седмицата. Съкращенията засягат приблизително 10% от служителите на американската банка Citi от това ниво, според източници на Bloomberg.

Американската банка извършва голямо преструктуриране, което беше обявено от Джейн Фрейзър през септември. В основата му се предвижда банката да премахва своята структура от две подразделения и да я замени с пет звена, чиито ръководители се отчитат директно пред Фрейзър .

"Действията, които предприемаме, за да реорганизираме компанията, включват някои трудни, последователни решения, но вярваме, че те са правилните стъпки за привеждане в съответствие на нашата структура с нашата стратегия", се коментира в изявление на фирмата в понеделник, което не разкрива броя от съкращенията, които инициира.

"Това не са решения, които са взети с лека ръка", заяви Фрейзър още през септември. "Ще се сбогуваме с някои много талантливи и трудолюбиви колеги, които са с важен принос за компанията."

Citigroup продава китайския си потребителски бизнес на HSBC

Citigroup продава китайския си потребителски бизнес на HSBC

Сделката обхваща общи депозити и инвестиционни активи от около 3,6 милиарда долара

Преструктурирането на базираната в Ню Йорк мултинационална банка е насочено към освобождаване на регионални мениджъри, ръководители и служители с припокриващи се отговорности.

Глобалният брой на персонала на Citi 240 000, според информация, публикувана миналия месец. Според съобшения Citi е наела Boston Consulting Group, за да й помогне да изпълни своя план за намаляване на работната сила, писа CNBC този месец.

Снимка 449561

Източник: https://www.citigroup.com/

Главният изпълнителен директор Джейн Фрейзър

След като зае мястото на Майк Корбат през 2021 г., Фрейзър беше натоварена със задачата да овладее разходите и да повиши цената на акциите.

Преструктурирането има именно такава цел.