Anheuser-Busch InBev NV, най-големият производител на бира в света, проучва възможността за продажба на някои от своите германски брандове, съобщава Bloomberg, позовавайки се на свои източници, запознати със ситуацията. Според източниците, такъв ход отразява стремежа на компанията да се концентрира върху разрастването си извън пазара на бира, а и да намали дълговете си. Отбелязва се, че регионалният портфейл на компанията се оценява на около 1 млрд. евро.

Според източника на Bloomberg, компанията Anheuser-Busch InBev NV вече е наела консултанти във връзка с евентуалната продажба на свои активи. Обаче въпросът още не е решен окончателно и зависи от резултата от консултациите.

В Германия за AB InBev работят над 2000 човека. Сред германските брандове на компанията са Beck`s, Franziskaner Weissbier, Hasseroeder и Spaten. Пивоварният завод Beck`s в Бремен е най-големият в страната.

През юли новият генерален директор на AB InBev Мишел Дукерис не скри желанието си да разшири присъствието на компанията отвъд пределите на пазара на бира. В свое интервю той коментира, че иска да защити AB InBev от стагнацията на пазара на бира, развивайки други продукти, като алкохолни коктейли, енергийни напитки и др.