Държавното предприятие "Ръководство на въздушното движение" (РВД) търси застраховател за щетите, които може да причини в случай на грешка. Това става ясно от съобщение в портала за Обществени поръчки. Предприятието управлява движението на полетите в гражданското въздушно пространство. 

Прогнозната сума на търга е 1 590 000 долара, а лимитът на отговорност за всяко едно събитие е 1 200 000 000 долара.

РВД с нова кампания за набиране на ръководители на полети

Търсят кандидати за една от най-добре платените професии у нас

Сред изискванията към желаещите е да не са навършили 30 години и да владеят добре английски език

Застраховката трябва да покрива отговорността извършване на дейността на ДП РВД в качеството му на доставчик на аеронавигационно обслужване, пише в съобщението. По-конкретно аеронавигационното обслужване представлява управление на въздушното движение, изграждане, управление и поддържане на системи за комуникация, навигация и обзор и предоставяне на аеронавигационно информационно обслужване включително и управление на аеронавигационната информация. Тези видове обслужване се предоставят във всяка фаза от полета на самолетите и хеликоптерите на летищата, в районите на летищата и при обслужване по маршрута между летището на излитане и летището на кацане.

Авиопревозвачите отново признаха постиженията на РВД

Авиопревозвачите отново признаха постиженията на РВД

Въпреки кризата предприятието успя да намали таксите за обслужване на трафика

В България ДП РВД обслужва международните летища Бургас, Варна, Горна Оряховица, Пловдив и София, както и района за полетна информация София. ДП РВД предоставя обслужване и във въздушното пространство на Румъния в презграничен сектор DF1. 

Крайният срок за подаване на предложения изтича на 22 март 2022-а.