Втората най-голяма компания за напитки в света Pepsi Co ще инвестира над пет милиарда долара в Индия до 2020 година за нови продукти и увеличение на производствения капацитет.

Базираната в Ню Йорк компания възнамерява да разшири гамата от продукти и да подобри дистрибуторската мрежа във втората най-гъсто населена страна в света. Фокусът на компанията ще бъде насочен към селските райони, съобщава Bulgaria On Air.
По думите на изпълнителния директор на PepsiCo компанията има голямо доверие в Индия и дългосрочните й перспективи за растеж.

„Причината, поради която искаме да направим подобна инвестиция в Индия, е, защото страната има огромен потенциал. Тук може да се развива бизнес и ние вярваме, че тук може да имаме един много добър пазар за компанията ни", коментира Индра Нуйи, изпълнителен директор на Pepsi.

Индия е един от най-големите пазари за Pepsi в световен мащаб. Компанията разполага с 38 бутилиращи завода и още три за хранителни продукти на територията на азиатската страна.

Те генерират печалба от близо 159 милиона долара годишно. Инвестицията от страна на международния производител на напитки се смята за много добър тласък за Индия, тъй като страната се бори с изтичането на капитали и обезценяващата се валута.