Представителят на марката Mercedes за България - компанията "Силвър Стар Ритейл", ще отвори продажбено-сервизен център за автомобилите на германския бранд в четвърти град у нас. След тези в София, Варна и Пловдив такъв ще заработи и в Бургас.

Там ще се предлага цялата продуктова гама на Mercedes-Benz, става ясно от официалното съобщение. Центърът се намира на бул. "Стефан Станболов" на изхода за София.

Той е разположен на 5700 квадратни метра, като сервизната част включва приемна и склад за резервни части, сервиз за бояджийно-тенекеджийни услуги, активна приемна, сервиз за леки и товарни автомобили.

От дружеството допълват още, че за последната година и половина или от април 2017 година до момента инвестициите й на българския пазар са повече от 25 милиона евро.

"С отварянето на нашия нов шоурум и сервизен център в Бургас сме сигурни, че ще продължим да развиваме огромния потенциал на марката. Продажбите на леки автомобили, ванове и камиони вече стартираха, а от 1-ви ноември ще започне да функционира и следпродажбеното обслужване", коментира главният мениджър на дружеството у нас Ролф-Юрген Заерле.

Компанията стана представител на марката Mercedes през 2017 година. Допреди това на нейно място беше дружеството "Балкан стар".  

"Балкан стар" вече не е представител на Mercedes за България. Но продължава работа с други 2 марки

"Балкан стар" вече не е представител на Mercedes за България. Но продължава работа с други 2 марки

Компанията ще търси и възможности за разширяване на портфолиото си