Приходите и печалбите за второто тримесечие на световния лидер в търговията на дребно Walmart значително надминаха очакванията на Уолстрийт. Въпреки това цената на акциите на компанията спадна с около 2%.

Причината за увеличения оборот са както увеличаващите се продажби във физическите обекти на търговската верига, така и солидните онлайн продажби.

Walmart отчита ръст от 1.8% в продажбите на годишна база, което е 12 поредно тримесечие на растеж за компанията.

Американската компания продължава да извлича ползи от придобиването на онлайн търговеца Jet.com. Брутният обем на стоките в подразделението му за електронна търговия (стойността на всичко, продадено онлайн) нараства с 67% в сравнение с предходната година.

Walmart обяви коригирана доходност от 1.08 долара на акция, подбрявайки оценката на Уолстрийт с 1 цент. Общите приходи достигнаха 123.36 млрд. долара, надминавайки очакваните от анализаторите 122.84 млрд. долара.

Хранителните продукти отбелязват най-силните продажби през последните 5 години, тъй като инфлацията при тях се е повишила с "приблизително 30 базисни пункта", отчитат от компанията.

Walmart повиши долната граница на своята коригирана годишна прогноза за приходите от 4.30 долара на 4.40 долара за акция, след като първоначало очакваше от 4.20 до 4.40 долара. Анализаторите очакваха 4.39 долара.