От стрийминг платформата с руска продукция Start обявиха, че влизат в България с първата вълна ексклузивно съдържание със субтитри на български и английски език. Руският конкурент на Netflix ще бъде достъпен през смартфони и таблети с Android и Apple, както и през различни смарт телевизори. Start ще предлага предимно оригинално руско съдържание.

Компанията е лидер в създаването на премиум съдържание в ОНД (Общност на независимите държави) и е смятана за най-бързо развиващата се сред руските стрийминг услуги, според независимите аналитични агенции Telecom Daily и TMT Consulting.

1 милиард по света вече плащат за видео стрийминг

1 милиард по света вече плащат за видео стрийминг

Приходите от кино прожекции се сриват с над $30 млрд.

Руският стрийминг гигант разполага със собствено продуцентско студио, което през последните четири години е създало над 50 оригинални проекта, включително широк спектър от филми, сериали, документални филми и семейни програми.

Към днешна дата компанията има над 80 проекта в различни етапи на производство, включително дългоочакваният хит The Challenge - първия филм, заснет в Космоса.

В Русия платформата се конкурира успешно с международните лидери по стрийминг съдържание Netflix и Apple TV. 

"Start винаги е бил международна услуга, 40% от нашите рускоговорящи абонати са извън Русия. Сега с гордост обявяваме плавен старт на адаптираната услуга в България", коментира навлизането на услугата у нас Александър Двойнишников, който е ръководител на отдела за стратегически партньорства в компанията.

Според него основната цел на разширяването на бизнеса в нашата страна е споделянето на руските истории с по-широка аудитория и разбира се целта руската платформа да се превърне в един от ключовите играчи във видео съдържание в Източна и Централна Европа.

Squid Game донесе $900 милиона на Netflix

Squid Game донесе $900 милиона на Netflix

Сериалът изпъква и с ниската си цена за заснемане