Samsung Electronics Co ще намали производството си на OLED дисплей, съобщава японското бизнес издание Nikkei. Причината е в решението на Apple да намали производството на своя модел iPhone X.

Samsung Display, подразделението на технологичния гигант, отговорно за производството на дисплеи, сега планира да подготви екрани за 20 милиона или по-малко iPhone в своя завод южната част на Южна Корея през първото тримесечие на 2018 година. Това е значително по-малко от първоначално планираните между 45 и 50 милиона.

Акциите на Samsung Electronics поевтиняха с до 2,3 процента в сутрешната търговия.Все още не е ясно какви ще бъдат целите за производство през второто тримесечие, но е възможно още по-голямо намаление.

За последните три месеца на 2017 година Apple продаде над 77 милиона iPhone, записвайки абсолютен рекорд в печалбата и приходите в корпоративната история. Според анализатори намаляването на производството на iPhone X е заради по-слабо търсене. Други твърдят, че причината се крие в решението на компанията да не произвежда повече iPhone X след излизането на новите три модела в края на септември т.г.

Обикновено Apple запазва възможността клиентите да закупят по-стари модели, като дори и в момента на сайта ѝ може да бъде купен iPhone 6S от 2014 година.

Apple записа рекордна в корпоративната история печалба за тримесечие

Никога друга компания не е печелила толкова само за три месеца

Цената на акциите подскочи след представянето на финансовия отчет