Китайският гигант в областта на онлайн търговията Shein се готви за IPO на Лондонската борса, съобщиха Sky News, цитирани от Reuters.

За целта компанията планира да подаде проспект за одобрение в Британския орган за финансово поведение (FCA), от където може да получи пазарна оценка на стойност 50 млрд. паунда (63,7 млрд. долара). Очаква се поверителното подаване на документи да се осъществи през тази седмица, се казва още в съобщението. 

Как китайската Shein подаде "тайно" документи за листване в Ню Йорк

Как най-голямата китайска верига за дрехи подаде "тайно" документи за листване в Ню Йорк

Защо компанията, която е сред най-големите в света в областта на модата, използва този формат за IPO

Shein бе оценена на 66 млрд. долара при набирането на средства през миналата година.

Източници на Reuters разкриват, че компанията е стартирала проучването на възможностите за първично публично предлагане на Лондонската борса чрез своите финансови и правни съветници още в началото на тази година.

Китайската компания за продажба на стоки в областта на модата ускори подготовката за листването си в Лондон. Това се случи след като опитът ѝ за стъпване на Нюйоркската борса се сблъска с регулаторни пречки и отпор от страна на американските законодатели.

Този път обаче изглежда намеренията й ще се осъществят. Стана ясно, че опълномощени лица от компанията са се срещнали с представители на лейбъристите, които са изказали принципната си подкрепа.