Шведско-украинската ИТ компания Sigma Software Group обяви, че разширява присъствието си в България, като отваря нов офис в София. Това е втората локация на фирмата в страната, след като през юни откри офис в Бургас.

В рамките на 12 месеца компанията планира да наеме нов екип от поне 50 души. Към днешна дата ИТ компанията има над 30 офиса в 16 страни.

Бизнесът в София ще се фокусира върху укрепване на съществуващите връзки с компании от ЕС и по-нататъшно изграждане на партньорската мрежа в региона на Централна и Източна Европа.

"Има много силни технически университети, много различни курсове за обучение и големи ИТ конференции. Младите хора в България имат много голям интерес към ИТ сферата", коментира Ирина Шимко - директор Ново развитие на бизнеса в Sigma Software Group.

Visteon България ще наема украински ИТ специалисти

Най-големият работодател в сферата на автомобилните технологии у нас търси украински ИТ специалисти

Компанията търси служители за София, Варна и Бургас

От компанията са привлечени от българския пазар, защото по думите им страната ни има силен технологичен сектор, а именно София е един от най-новите центрове за разработка на софтуери.

"Виждаме много прилики между украинската и българската технологична индустрия - големият брой талантливи предприемачи, благоприятната данъчна политика и като цяло положителното въздействие върху БВП на всяка страна", заяви Владимир Чирва - управляващ партньор и съосновател на Sigma Software Group.

"София е динамичен и процъфтяващ технологичен център с много атрактивен бизнес климат и нарастващ брой разработчици. Държавата е основна дестинация за компании за ИТ услуги като Sigma Software", подчерта Николай Пенев - мениджър за България в компанията.

Sigma Software Group е един от най-големите украински ИТ консултанти и има клиенти от Европа, Австралия и САЩ. Компанията има опит в успешно сътрудничество със стартъпи.

Да се пенсионираш на 40 години: Историята на един ИТ специалист

Да се пенсионираш на 40 години: Историята на един ИТ специалист

Гост на Money.bg е ИТ пенсионерът Александър Попов