Най-големият работодател в сферата на автомобилните технологии у нас - Visteon България, обяви, че ще наеме украински граждани, които да работят в сферата на хардуера и софтуера. Компанията, която произвежда компоненти за автомобилната индустрия, предлага над 50 кариерни възможности на българския пазар, като за всяко отворено работно място могат да кандидатстват и украинци.

Наетите специалисти ще работят в София, Варна и Бургас, като се търсят и служители за дистанционна работа.

Visteon наема нови 100 души в базата си в София

Visteon наема нови 100 души в базата си в София

У нас компанията разработва компоненти за автомобилната индустрия

В българския офис на фирмата се проектират, разработват и тестват над 250 глобални и регионални високотехнологични проекта за световните лидери в автомобилната индустрия. Компанията е доставчик на гиганти като Ford, BMW и Mercedes.

Портфолиото на технологичния център у нас включва разработка на продукти и системи за асистиране на водача, интелигентни дисплеи от ново поколение и интегрирани решения за оптимална мобилна свързаност на автомобила, както и за сигурност при шофиране.

Visteon България, заедно с други компании у нас, се включва в инициативатa "Заедно с Украйна" с участие в професионалния бизнес форум в помощ на хората, пристигнали от атакуваната от Русия страна. Събитието ще се състои на 9 април 2022 година в София.

ИТ секторът у нас може да даде хиляди работни места на украинци

ИТ секторът у нас може да даде хиляди работни места на украинци

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер се срещна с представители на бранша