Международната компания Visteon, която произвежда компоненти за автомобилната индустрия, обяви, че увеличава екипа си в София като наема още 100 души. Технологичният център в нашата столица е водещ хъб за Европа.

Българският офис разполага с екип от над 700 инженери и управлява цялостния продуктов цикъл. Именно у нас се проектират, разработват и тестват над 250 глобални и регионални високотехнологични проекта за световните лидери в автомобилната индустрия.

Visteon наема 400 души в нова база в Румъния

Доставчик на Ford, BMW и Mercedes с бизнес у нас наема 400 души в нова база в Румъния

В България за компанията работят 680 души

Местният екип работи по международни проекти за глобални клиенти от автомобилната индустрия над 20 години като към днешна дата портфолиото на българския център включва продукти и системи за асистиране на водача, интелигентни дисплеи от ново поколение и интегрирани решения за оптимална мобилна свързаност на автомобила и сигурност при шофиране.

В момента компанията е ориентирана сериозно и към все по-важната част от автомобилната индустрия, свързана с електромобилите. А повечето от новите 100 работни места, които се откриват в София са висококвалифицирани и в голямата си част уникални за страната ни.

Базираната в Мичиган Visteon има над 10 000 служители в глобален мащаб, които работя в повече от 40 бази по света.