TUI AG се подготвя да увеличи броя на самолетите си през зимата, за да посрещне нарасналото търсене на пакетни почивки след срива на британския конкурент Thomas Cook Group Plc, пише Bloomberg.

Най-големият туроператор в света работи по запазване на взетите под наем самолети, с които работи през лятото, очаквайки ръст на заявките, заяви главният изпълнителен директор Фридрих Юсен. По думите му, фалитът на британската компания - втората най-голяма в света в сектора - ще представлява изключителна възможност за останалите играчи, особено за тези във Великобритания.

Пазарът на пакетните почивки е оценяван на $47 милиарда годишно.

TUI е наела самолети заради спирането на 737 MAX на Boeing след двете фатални катастрофи. Компанията притежава 15 такива.

Юсен посочи, че пазарът "все още не е там, където трябва да бъде", след като туристическият сектор страда от забавянето на икономиките, променящи се цени на петрола, силен долар и несигурността около Brexit.

По отношение на фалита на Thomas Cook, той каза че, "тези, които се променят, ще бъдат успешни".

Говорител на компанията заяви, че дружеството не е заинтересовано в придобиването на базираната във Франкфурт авиокомпания Condor.

Берлин спасява Condor след фалита на Thomas Cook

Берлин спасява Condor след фалита на Thomas Cook

Германия ще предостави заем в размер на €380 милиона