Американската спортна телевизионна мрежа ESPN влиза в бизнеса със спортния залагания след сделка за сайта Barstool на стойност 2 млрд. долара, съобщава CNN.

Контекст: Хазартният бизнес и спортът са в близки (и сложни) отношения от десетилетия. Именно сайтовете за залагания са сред основните спонсори както на спортисти и отбори, така и на специализирани сайтове, издания и телевизии - въпреки опасенията от конфликт на интереси.

Държавите, в които хората харчат най-много пари за хазарт

Държавите, в които хората харчат най-много пари за хазарт

Най-неочакваните нации в света попадат сред 10-те най-хазартни страни

Детайли: Сайтът беше собственост на веригата казина PENN Entertainment, но сега формално акциите отиват в създателя му Дейвид Портной. Важна за сделката е секцията със залози, но освен нея той е добре разработен спортен блог.

Сега срещу 1,5 млрд. долара кеш и 500 млн. в акции на PENN, компанията ще може да използва новия бранд ESPN Bet, а лицата на телевизията ще го промотират след официалния старт през есента.

Едни от най-големите футболни залози в историята

Едни от най-големите футболни залози в историята

Много хора залагат, но доста малко печелят наистина големи суми пари

"ESPN Bet ще бъде дълбоко интегриран в редакционния дигитален и телевизионен продукт на ESPN, както и в екосистемата от спортни предавания", заяви изпълнителният директор на PENN Джей Сноудън.

От друга страна: Наблюдателите на онлайн хазартния пазар отбелязват, че сделката с ESPN идва след много трудности в отношенията между Barstool и PENN - Портной и екипът му срещаха трудности в адаптацията си към силно регулираната индустрия на залаганията и досегашният им собственик имаше немалко поводи да съжалява за 550-те милиона долара, които даде за сайта.