Малко преди откриването на Световното първенство по футбол в Катар, на дневен ред отново са футболните залози. Милиони фенове на най-популярния спорт в света вече залагат малки, големи и дори колосални суми, надявайки се да спечелят много пари.

Макар че възможността да спечелим парична сума, залагайки на любимия си отбор, изглежда голяма, истината е, че много малко щастливци могат да се похвалят с това да са спечелили толкова пари, че те да са променили целия им живот.

Какъв е най-големият печеливш фиш във футбола?

Най-големият коефициент, спечелен на футболни мачове, датира от 2001 година. Тогава Мик Гибс прибавя към сметката си 500 000 паунда, след като поставя залог от 30 пенса на колонка с коефициент 1.6 милиона към едно.

Фишът съдържа 15 мача, а шансът да бъде печеливш е изчислен на 0.0000006. Гибс успешно прогнозира всички победители в четирите професионални дивизии в английския футбол и Конференциите.

Световното първенство в Катар е опит за $300 милиарда на емирството да подобри репутацията си

Световното първенство в Катар е опит за $300 милиарда на емирството да подобри репутацията си

Катар построи седем стадиона, хотели с 20 000 с общо хотелски стаи, ново метро и над 1 700 нови пътища

В златния фиш се включва още и вярна прогноза за шампиона от първенствата по крикет и ръгби. Последното прогнозирано събитие е финалът от Шампионската лига между Байерн Мюнхен и Валенсия. Двата отбора завършват 1:1 в редовното време, но немците успяват да победят в дългото надстрелване от бялата точка и осигуряват печалбата за Гибс.

Интересен факт е, че това е втората впечатляваща победа за британеца. Той е известен и с още един невероятен акумулатор от 9 срещи и коефициент 62,000/1. Това се случва през 1999-а и носи на Гибс печалба от 157 000 паунда при залог от едва 2.5 английски лири.

Какъв е най-големият печеливш залог на едно събитие?

Събитието, станало реалност при най-висок коефициент е невероятната титла на Лестър от сезон 2015/16 във Висшата лига. Тогава, под ръководството на Клаудио Раниери, "лисиците" успяват да шокират футболната общественост и да спечелят първенството, въпреки че букмейкърите оценяват шансовете им с 5 000/1 в началото на сезона.

Това, според анализаторите, остава като една от най-романтичните истории в спортния свят, а един от залагащите успява да натрупа 72 000 паунда със залог от 50 британски лири от началото на сезона. Запознати твърдят, че печалбата му е можела да бъде и много по-голяма, но мъжът решил да затвори залога си още през месец март.  Две месеца по-късно потенциалната му печалба се изчислява на 250 000 паунда.

Друг печеливш се оказва Лейгт Хърбърт. Той заложил 5 паунда на любимия си Лестър в началото на сезона. За съжаление, Хърбърт решил да затвори 2 паунда от залога си, срещу сумата от 5 600, а останалите три му докарали още 15 000 или обща печалба от 20 600 паунда. Ако е бил изчакал до края, фенът на "лисиците" щял да прибере 25 000 лири.

Как Световното в Катар доведе до бум за над $150 милиона в износа на турски мебели

Как Световното в Катар доведе до бум за над $150 милиона в износа на турски мебели

Домакинът на футболното дерби изпадна в "строителна лудост"