Най-големият в света онлайн търговец Аmazon ядоса персонала си и своите потребители с разделянето на централното управление в Сиатъл, създавайки още два офиса на компанията в Ню Йорк и Верджиния, съобщи Business Insider.

След месеци в преговори и пререкания, без да дава много информация, ръководството взе решение да раздели седалището на компанията в Сиатъл заедно с  Лонг Айлънд в Ню Йорк и Кристъл Сити във Верджиния, пише The New York Times.

По този повод в социалните мрежи се наблюдават доста негативни реакции. От най-голямата компания за онлайн пазаруване поясниха, че всеки един от двата нови офиса ще наеме 25 000 души. Интернет аудиторията реагира остро, като коментира, че вместо два нови офиса, можеше да се разшири седалището в Сиатъл, като се ангажират още 45 000 души.

Защо Amazon плаща по $5000 на служителите, които искат да напуснат?

Защо Amazon плаща по $5000 на служителите, които искат да напуснат?

В крайна сметка компанията печели от това

Но губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо е настоявал усилено единият офис на Amazon да бъде в щата. Доволен след финализирането на сделката той каза, че ще си смени името на Amazon Куомо.

През януари Amazon съкрати списъка на възможните градове, в които да установи новите офиси, на 20, сред които Атланта, Роли, Питсбърг и Кристъл Сити. Най-оспорваните кандидати за новите административни центрове се оказаха Ню Йорк и  Вашингтон. Но столицата на САЩ отспъпи на Кристъл Сити, Верджиния.