До часове се очаква решението на инвеститорите на платформата за споделяне на музика и аудиострийминг SoundCloud, предава специализираното издаени Digital Music News. Дали утре платформата ще съществува още или не зависи от едно-единствено гласуване.

Компанията има спешна нужда от свежи средства. Двама инвеститори имат желания да помогнат, но трябва да бъдат одобрени от "старите". А тяхното "да" съвсем не е сигурно.

Причината затова е, че Raine Group и Temasek, които искат да спасят SoundCloud, искат да бъдат третирани преференциално пред досегашните собственици, което съвсем не им се харесва.

Част от условията гласят, че при възможна ликвидация в бъдеще, новите инвеститори ще имат правото първи да си възстановят загубите. Което звучи като лоша сделка за досегашните.

Ако резултатът от гласуването бъде "не", то това почти сигурно означава край на компанията. Преди месец 40% от служителите бяха освободени с цел да се пестят средства. Но явно това не помага. И SoundCloud търси 170 милиона долара.